Naslovna » Izlasci » Film » „Hobit: Neočekivano putovanje 3D“ u bioskopima od 13. decembra
Hobit: Neočekivano putovanje
Hobit: Neočekivano putovanje

„Hobit: Neočekivano putovanje 3D“ u bioskopima od 13. decembra

Film „Hobit: Neočekivano putovanje 3D“ (The Hobbit: An Unexpected Journey) na redovni repertoar beogradskih bioskopa dolazi 13. decembra.

U susret filmu, distributerska kuća Tuck, „Ušće“ SC i bioskop „Kolosej Multiplex“ pozivaju zainteresovane da u nedelju, 9. decembra od 12.00 do 20.00, dođu u „Hobit kutak“. Pripremljena su brojna iznenađenja i pokloni, kao i performans inspirisan Hobitima i Patuljcima, koji će izvesti članovi grupe „Event Star“.

Jedan od najočekivanijih filmova ove godine „Hobit: Neočekivano putovanje 3D“ prvi je od tri filma čuvene priče o Hobitima, nastalim po knjizi Džona Ronalda Ruela Tolkina. „Neočekivano putovanje“ je uvod u „Hobit: Šmaugova pustošenja“ a kraj avanture biće obeležen filmom „Tamo i ponovo nazad“. Svi filmovi ove trilogije urađeni su u produkciji Warner Bros. Pictures, New Line Cinema, Metro-Goldwyn-Mayer Pictures (MGM).

Radnja filma smeštena je u Srednju zemlju, šezdeset godina pre “Gospodara prstenova”. Bilbo kreće u uzbudljiv poduhvat, da povrati izgubljeno kraljevstvo Patuljaka, Erebor, iz kandži strašnog zmaja Šmauga. Uz čarobnjaka, Gandalfa Sivog, pridružuje se družini od trinaest Patuljaka, predvođenih legendarnim ratnikom, Torinom Hrastoštitom. Put će ih odvesti u Divljinu: kroz opustošene zemlje koje su razorili Goblini i Orci.

Reditelj ove epske fantastike je Piter Džekson, a uloge tumače Martin Frimen, Benedikt Kamberbeč, Ilajdža Vud, Ian MekKelan, Ričard Armitaž. (danubeogradu.rs)