Naslovna » Izlasci » Izložbe » Interpolacije 2: Zora Petrović (1894-1962) – Život ispisan bojom
Interpolacije: Zora Petrović - detalj
Interpolacije: Zora Petrović - detalj

Interpolacije 2: Zora Petrović (1894-1962) – Život ispisan bojom

Do 1. marta u Konaku kneginje Ljubice (Kneza Sime Markovića 8) biće otvorena izložba „Interpolacije 2: Zora Petrović (1894-1962) – Život ispisan bojom“.

Ovo je druga izložba iz serije „Interpolacije“ čiji je autor kustoskinja mr Nada Seferović, a kojom Muzej grada Beograda želi da pruži mogućnost javnosti da se barem delimično ali kontinuirano upoznaje sa bogatom zbirkom savremene umetnosti koja se nalazi u njenom fondu.

Muzej nema prostor za stalnu postavku svojih osnovnih zbirki u okviru koje bi ta dela onda mogla biti izložena. Kroz niz malih izložbi – od jednog do tri dela naših značajnih umetnika – interpoliranih u postavke muzeja u sastavu MGB, želja je da se javnost podseti da je u Beogradu postojala, ali i dalje postoji, veoma živa, plodna i značajna aktivnost u domenu vizuelnog stvaralaštva, aktivnost koja vrlo često po svojim dometima prevazilazi granice našeg grada i naše zemlje.

Ovoga puta biće predstavljene dve slike naše eminentne umetnice Zore Petrović čije je delo značajno obeležilo umetnost polovine 20. veka.

Radno vreme Konaka je od 10.00 do 17.00 – utorkom, sredom, petkom i subotom, od 12.00 do 20.00 – četvrtkom, a neradan dan je ponedeljak. (danubeogradu.rs)

loading...