Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Koncert Ansambla Studio 6 u Radio Beogradu

Koncert Ansambla Studio 6 u Radio Beogradu

U sredu, 26. decembra od 21.00, u Studiju 6 Radio Beograda biće održan koncert ansambla Studio 6, povodom stogodišnjice rođenja velikog kompozitora i mislioca 20. veka, Džona Kejdža. Ovaj performans biće prenošen na talasima Trećeg programa u emisiji „Musica Viva“.

U programu učestvuju Svetlana Maraš, Jasna Veličković, Milana Zarić, Ivana Grahovac, Karolina Beter, Nenad Marković, Vladimir Blagojević, članovi Ansambla. Ansambl Studio 6 okuplja muzičare iz Beograda, Novog Sada i Kragujevca sa bogatim međunarodnim iskustvom na polju klasične, savremene i improvizovane muzike. Umetnički kredo ansambla je negovanje i istraživanje dijaloga između slušanja, izvođenja i stvaranja u muzici danas.

U sredu uveče će prostor oko legendarne „Šestice“ u zgradi Radio Beograda poslužiti ujedno kao mise-en-scène i ravnopravni učesnik u konceptualnoj izvedbi Kejdžove i Lusijeove muzike. Ansambl Studio 6 (nazvan tako posle prvog koncerta održanog u istom prostoru u junu ove godine) tokom večeri izvodiće interaktivni performans za publiku koja se šeta. Tako će biti završena koncertna sezona, u kojoj je Studio 6 Radio Beograda, vraćen muzičarima za žive nastupe pred publikom, uz istovremeni radio prenos.Tokom godine su u Studiju 6 nastupali Divanhana i Livio Minafra, Fish in Oil, Anja Đorđević, te Ansambl Studio 6, a u nastavku sezone se očekuje po koncert svake poslednje sredu u mesecu.

Na programu će biti dela „Clocker“ (Alvin Lucier), „Radio Music“, „Fontana Mix“, „But What About The Noise Of Crumpling Paper…“ (Cage). (danubeogradu.rs)