Naslovna » BG svaštara » Književnost » Kreativni centar: Mauri Kunas – Deda Mraz
Kreativni centar: Mauri Kunas - Deda Mraz
Kreativni centar: Mauri Kunas - Deda Mraz

Kreativni centar: Mauri Kunas – Deda Mraz

Izdavačka kuća „Kreativni centar“ objavila je slikovnicu „Deda Mraz“ čiji je autor Mauri Kunas (Kunnas), a koju je sa finskog prevela Elina Ćuković.

Pisac i ilustrator Mauri Kunas vodi čitaoce na egzotičnu planinu Korvatunturi na kojoj žive Deda Mraz, njegova rumena baba Mrazuljka i stotine njegovih pomagača Mrazuljaka. Upoznaje ih sa specifičnostima te planine i s načinom života njenih stanovnika koji cele godine vredno rade. Baba Mrazica i babe Mrazuljke spremaju ručak, kuvaju mnogo kafe (jer se deda Mrazuljcima skoro uvek pije kafa), mese hleb, prave kolače (jer deda Mrazuljci baš vole slatkiše), krpe čarape, peru i šiju odeću.

Deca Mrazuljci, kao i sva druga deca, idu u školu, uče i mnogo se bave ručnim radovima. Najbolji ručni radovi dece Mrazuljaka često završe u Deda Mrazovim torbama kao pokloni. U Korvatunturiju postoje različite radionice igračaka, zato što je najvažniji zadatak i najveća želja stanovnika te planine da za Božić i Novu godinu obraduju svu dobru decu.

Osim što se upoznaju s tim šta stanovnici Korvatunturija rade i kakve sve pripreme vrše za proslavu Božića i Nove godine, na koji način putuju, gde nose poklone i kome ih daruju, čitaoci se upoznaju i s tim kako oni provode slobodno vreme, kako se zabavljaju i odmaraju kad se vrate sa dalekog puta.

Retki su oni koji znaju kako je u Deda Mrazovoj zemlji. Srećom, pisac Mauri Kunas oduvek je bio u dobrim odnosima s Deda Mrazovom družinom. Zahvaljujući njemu, i vi imate priliku da se upoznate sa uzbudljivim svetom u kojem žive Deda Mraz i njegovi vredni Mrazuljci. (danubeogradu.rs)

[box_light]Kalendar 2013 - Kreativni centar

Uz svaku kupovinu preko sajta „Kreativnog centra“ do 1. februara 2013. godine dobijate na poklon zidni kalendar za 2013. godinu!

Pogledajte i prikaze drugih naslova ovog izdavača:

Beograd za decu – Jovo Anđić

Astronomija – Nikola Božić

[/box_light]