Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Novogodišnji koncert: Gudači sv. Đorđa i Stefan Milenković

Novogodišnji koncert: Gudači sv. Đorđa i Stefan Milenković

Tradicionalni Novogodišnji koncert kamernog orkestra Gudači sv. Đorđa biće održan u subotu 29. decembra od 20.00 u Kolarčevoj zadužbini (Studentski trg 5). Gost je Stefan Milenković u ulozi soliste i umetničkog rukovodioca. Na koncertu će biti predstavljeni novi aranžmani čuvenih kompozicija.

U prvom delu koncerta na programu je remek delo Petra Iljiča Čajkovskog „Suvenir iz Firence“, u originalu napisano za gudački sekstet, koje će ovog puta u izvođenju orkestra iznenaditi publiku bogatim naletom kamernog zvuka.

Na programu je i premijera Geršvinovog preludijuma u novim aranžmanima za violinu solo i kamerni orkestar, koje je specijalno za Novogodišnji koncert priredio kompozitor Vladimir Korać. Biće izvedeni i čuveni komadi za violinu i orkestar „Melanholična serenada“ P. I. Čajkovskog i „Introdukcija i rondo kapričozo“ Kamija Sen-Sansa.

Novogodišnji koncert Gudača sv. Đorđa sa Stefanom Milenkovićem svojevrsni je finale koncertne sezone orkestra koja se odvija u znaku proslave 20 godina rada ansambla.

Cene ulaznica su 1.500, 2.000 i 2.500 dinara. (danubeogradu.rs)

loading...