Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Pijanistkinja Marija Golubović u Guarneriusu

Pijanistkinja Marija Golubović u Guarneriusu

Nastavljajući tradiciju promovisanja naših mladih i talentovanih muzičara, Centar lepih umetnosti Guarnerius će u utorak, 11. decembra od 20.00, predstaviti pijanistkinju Mariju Golubović.

Mlada Beograđanka (1990.) je ove godine završila osnovne studije klavira na FMU u Beogradu, a dobitnica je brojnih nagrada i priznanja na takmičenjima i festivalima. Svoj već raznoliki repertoar, Marija je obogatila i saradnjom sa Helenskim fondom za kulturu u Beogradu, sa kojim od 2009. godine radi na promociji grčkih kompozitora, a ove godine je premijerno u Srbiji izvela i delo argentinskog kompozitora Rodriga Ratijera.

Za prvo predstavljanje publici Guarneriusa, Marija je odabrala program na kojem će se naći kompozicije Bramsa, Lista i Betovena.

Marija Golubović je dobitnica je brojnih nagrada i priznanja na domaćim takmičenjima i festivalima, a posebno je zapažen njen nastup na 46. Mokranjčevim danima u Negotinu (2011), kada je u okviru programa „Mladi laureati Listu“ izvela Listovu transkripciju 5. Betovenove simfonije. Aktivna je kao kamerni muzičar. Prošle godine počela je da radi na aranžmanima sonata baroknih kompozitora. (danubeogradu.rs)