Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Pijanistkinja Marija Golubović u Guarneriusu

Pijanistkinja Marija Golubović u Guarneriusu

Nastavljajući tradiciju promovisanja naših mladih i talentovanih muzičara, Centar lepih umetnosti Guarnerius će u utorak, 11. decembra od 20.00, predstaviti pijanistkinju Mariju Golubović.

Mlada Beograđanka (1990.) je ove godine završila osnovne studije klavira na FMU u Beogradu, a dobitnica je brojnih nagrada i priznanja na takmičenjima i festivalima. Svoj već raznoliki repertoar, Marija je obogatila i saradnjom sa Helenskim fondom za kulturu u Beogradu, sa kojim od 2009. godine radi na promociji grčkih kompozitora, a ove godine je premijerno u Srbiji izvela i delo argentinskog kompozitora Rodriga Ratijera.

Za prvo predstavljanje publici Guarneriusa, Marija je odabrala program na kojem će se naći kompozicije Bramsa, Lista i Betovena.

Marija Golubović je dobitnica je brojnih nagrada i priznanja na domaćim takmičenjima i festivalima, a posebno je zapažen njen nastup na 46. Mokranjčevim danima u Negotinu (2011), kada je u okviru programa „Mladi laureati Listu“ izvela Listovu transkripciju 5. Betovenove simfonije. Aktivna je kao kamerni muzičar. Prošle godine počela je da radi na aranžmanima sonata baroknih kompozitora. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.