Naslovna » Izlasci » Pozorište » Posle požara odložene predstave Narodnog pozorišta

Posle požara odložene predstave Narodnog pozorišta

Izvođenje svih predstava na Velikoj sceni Narodnog pozorišta odlaže se do daljeg zbog požara koji se dogodio u noći između 2. i 3. decembra.

Uzroci požara, koji je lokalizovan 45 minuta posle ponoći, još se utvrđuju. Sve predstave na Sceni „Raša Plaović“ izvodiće se po redovnom repertoaru predviđenom za decembar.

Ulaznice za predstave „Kraljica Margo“ (4. decembar), „Seviljski berberin“ (5. decembar) i „Mizantrop“ (7. decembar) mogu da se vrate na blagajni Narodnog pozorišta ili da se, posle 25. decembra, zamene za termine izvođenja pomenutih naslova u januaru 2013. godine.

Zvanična informacija o izvođenju predstava na Velikoj sceni, kao i o dinamici i vraćanju ili zameni karata za preostale predstave sa repertoara Velike scene do kraja meseca, biće saopštena 7. decembra.

Web mediji javljaju da su uzroci požara najverovatnije neispravne instalacije. U gašenju požara je učestvovao veliki broj vatrogasaca, Francuska ulica bila je blokirana, a prostor oko Narodnog pozorišta obezbeđivao je i veći broj policajaca. U požaru niko nije povređen. (danubeogradu.rs)