Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Praški The Beatles Revival Band gostuje u Beogradu

Praški The Beatles Revival Band gostuje u Beogradu

U Velikoj dvorani Sava centra (Milentija Popovića 9), 18. decembra od 20.00, nastupiće The Beatles Revival Band, jedna od najboljih i i najuspešnijih evropskih tribute grupa. Cene ulaznica su 1.000, 1.200 i 1.500 dinara.

Sastavljen 1996, bend je imao više od 1.300 nastupa u Češkoj Republici, Poljskoj, Holandiji, Mađarskoj, Francuskoj, Slovačkoj. Ključ uspeha grupe leži u interpretaciji pesama grupe The Beatles, izvođenjem koje je na svetskom nivou, savršenom prizoru i scenskoj koreografiji, kao i vokalnoj i vizuelnoj sličnosti sa originalnim Bubama.

Repertoar benda se sastoji od oko 60 najpoznatijih melodija liverpulskih legendi. Svaka pesma je pedantno uvežbana posle pažljivog proučavanja performansa i audio i video snimaka koncerata. Zahvaljujući ovom pristupu, grupa nije samo u stanju da izvodi pesme doslovce savršeno, već je takođe hvata raspoloženje i atmosferu svake pojedinačne kompozicije.

Na sličan način, bend obraća pažnju na sliku i originalnost opreme. Svaki detalj je važan. Koristeći originalna VOX pojačala, Rickenbacker i Epiphone gitare, i potpisani Hofner violinski bas i Ludvig bubnjeve, bend postiže zvuk koji je ne razlikuje od originala. Šta više, grupa ima tri kompleta identične kopije odela engleskih muzičara, pa čak i obraća pažnju na takve detalje kao što su originalne Chelsea Cavern čizme, hromirana VOX postolja, stilizovane postere u bojama, kao i mnoge druge naizgled nevažane detalje koji pomažu u stvaranju savršene ukupne slike.

Na isti način, bend ima beskompromisan stav prema scenskom koreografiji, i težnji autentičnosti. Sve je važno – pozicija na sceni, levoruki basista – element presudan za autentičnu sliku The Beatles, i tipični pokreti prekopirani iz video snimaka legendarnog kvarteta. (danubeogradu.rs)

loading...