Naslovna » Izlasci » Sajmovi » Prvi Sajam fotografije u Galeriji Artget
Sajam fotografija (foto: Darko Stanimirović)
Sajam fotografija (foto: Darko Stanimirović)

Prvi Sajam fotografije u Galeriji Artget

Od 21. (19.00) do 28. decembra u Galeriji Artget Kulturnog centra Beograda (Trg Republike 5/I) biće otvoren Sajam fotografije.

Prodajna izložba fotografija predstavlja novu platformu Galerije Artget kojom KCB želi da unapredi odnos prema fotografiji kao kupovnom predmetu, ali je cilj, pre svega, da se izgradi stabilniji okvir prezentovanja, vrednovanja i klasifikacije fotografskih dostignuća i da se pokuša sa omogućavanjem pravilnijeg shvatanja fotografskog medija kod nas organizovanjem prezentacija, predavanja i stručnih skupova.

Ovom prilikom, ponuđene su fotografije domaćih umetnika čiji su radovi bili u zvaničnoj selekciji Galerije Artget od njenog osnivanja do danas, radovi autora iz selekcije Galerije Remont, fotografije iz kolekcije Centra za fotografiju, kao i radovi autora koje je predložio Savet Sajma. Posebno mesto posvećeno je predstavljanju i prodaji knjiga o fotografiji iz tekuće produkcije. Prateći programi, koji se odvijaju tokom Sajma fotografije, predstavljaju rad nezavisnih fotografskih udruženja, galerija i projekata, kao i visokoškolskih ustanova čiji obrazovni program nudi izučavanje fotografije.

Foto sajam biće otvoren svakog dana od 14.00 do 21.00, a predavanja i prezentacije počinju od 19.00. (danubeogradu.rs)