Naslovna » BG svaštara » Nova godina 2013 » Savamala otvorenog srca 2013.

Savamala otvorenog srca 2013.

Prvog dana nove 2013. godine od 11.00 do 15.00, biće organizovana manifestacija „Savamala otvorenog srca“.

Deo tradicionalne beogradske manifestacije „Ulica otvorenog srca“, ove godine biće i opština Savski venac. U poslednje vreme, Savamala vraća svoju nepravedno izgubljenu reputaciju centra grada raznovrsnim kulturnim i zabavnim sadržajima. Cilj manifestacije je da se osim sugrađana Savamale okupe i građani iz drugih delova Beograda i učestvuju u raznovrsnom sadržaju i
programu koje su, u saradnji sa opštinom Savski venac, pripremili Mikser, Kulturni centar „Grad“ i Dečiji kulturni centar „Majdan“.

Pored uličnih prodavaca kolača, lizalica i drugih slatkiša, najmlađi će moći da uživaju u nastupu hora “Čarolija“ u Mikser House-u, predstavi “Asteriks i Obeliks u potrazi za Deda Mrazom“ u KC „Gradu“, kao i da iskažu svoju kreativnost u okviru likovne radionice koju će u klubu „Krug“ organizovati DKC „Majdan“.

Osim autentičnih učesnika i proizvoda Mikser Food Design-a, na uličnim tezgama moći će da se kupe i originalni dizajnerski komadi u okviru „Mode za poneti“.

Iako je pre svega cilj druženje i zabava, prvi dan Nove godine u Savamali imaće i humanitarni karakter – tokom događaja prodavaće se crveni nosići, a prikupljeni novac će ići u dobrotvorne svrhe. Građanima će se pridružiti i drugari iz magazina „LiceUlice“, organizacije „Duša“, udruženja „Nevidljivi ljudi“, kao i novinari web portala Trčanje.rs. Organizator manifestacije je gradska opština Savski venac.

Manifestacija Grad otvorenog srca se osim u opštini Savski venac održava i u nekoliko drugih beogradskih opština, a tradicionalna manifestacija Ulica otvorenog srca se održava u Svetogorskoj ulici. (danubeogradu.rs)