Naslovna » Izlasci » Festivali » Šesti Rakija fest u Belexpo centru, 15. i 16. decembra

Šesti Rakija fest u Belexpo centru, 15. i 16. decembra

U novobeogradskom Belexpo centru (Španskih boraca 74a), 15. i 16. decembra (11.00-20.00), biće održan šesti Rakija fest.

Ovaj već tradicionalni stručni sajam, profilisao se kao najznačajnija manifestacija o rakijama kod nas ali i kao jedinstveni festival, bez pravog pandama, na području cele Evrope. Učešće istaknutih svetskih stručnjaka, predavača kao i izlagača, najbolji je pokazatelj da Rakija fest prevazilazi domaće okvire i učvršćuje poziciju rakije kao najboljeg srpskog brenda. Dosadašnje festivale posetilo je više od 50.000 ljudi, koji su imali prilike da probaju stotine različitih ukusa kako vrhunskih rakija tako i izabranih delikatesa.

Kao i prethodnih godina, festival se održava uz podršku Turističke organizacije Beograda sa ciljem proširivanja ponude za strane turiste i pozicioniranjem Beograda kao „city break“ destinacije. Organizator festivala je „Rakia Bar“, poznati domaći franšizni koncept, i Udruženje proizvođača prirodnih voćnih rakija „Najjači ukusi Srbije“.

VI Rakija Fest ove godine je proširio okvire organizacijom najmasovnijeg takmičenja za izbor najbolje srpske rakije koje je održano prošlog meseca. Proglašenje pobednika i dodela trofeja „Beogradski pobednik“ biće upriličeno na festivalu. Takođe, uskoro će biti objavljen konkurs za najbolji dizajn etikete boce dunjevače koja će biti zvanični suvenir Beograda za sezonu 2013. pod nazivom „BGD 2013“.

VI Rakija Fest imaće, pre svega, edukativni karakter koji se ogleda kroz brojne kreativne radionice i predavanja eminentnih stručnjaka iz oblasti proizvodnje, promocije i plasmana žestokih alkoholnih pića. (danubeogradu.rs)

loading...