Naslovna » Izlasci » Festivali » Teatar fest od 9. do 12. decembra u Rakovici

Teatar fest od 9. do 12. decembra u Rakovici

Teatar fest, festival nagrađenih pozorišnih predstava iz cele Srbije, biće održan peti put u Centru za kulturu Rakovice od 9. do 12. decembra pod sloganom „Cela Srbija u Beogradu – ceo Beograd u Rakovici“. Sve pozorišne predstave počinju od 19.30, a cena ulaznice je 500 dinara.

Festival će u nedelju u 19.30 otvoriti Pozorište mladih iz Novog Sada predstavom „Povodom galeba“, inspirisanoj „Galebom“ Antona Pavloviča Čehova. Istog dana u 19.00 biće otvorena likovna izložba „Poljski pozorišni plakat“, koju će otvoriti Andžej Jasionovski, ambasador Republike Poljske, i teatrolog Jovan Ćirilov.

Svake večeri moći će da se razgovara sa akterima predstava. Pozorišna publika će moći da uživa u predstavama „Transilvanija“ Pozorišta „Zoran Radmilović“ iz Zaječara (ponedeljak), „Iza rešetaka“ Kruševačkog narodnog pozorišta (utorak), „Noć u kafani Titanik“ Knjaževsko-srpskog teatra iz Kragujevca (sreda). Poslednjeg dana festivala od 18.30 održaće se promocija knjige „Egon Savin“, čiji je izdavač Srpsko narodno pozorište iz Novog Sada.

Opština Rakovica od samog početka podržava i pomaže održavanje Teatar festa. Ove godine realizaciju festivala pomogla je finansijski, a kupila je i 500 ulaznica. Ulaznice će biti poklon građanima koji će moći da ih preuzmu na info-pultu sutra i prekosutra, 6. i 7. decembra, od 8.00 do 16.00 u Ulici Miška Kranjca 12. (Beoinfo)