Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Tradicionalni pop-rok koncert Filharmonije

Tradicionalni pop-rok koncert Filharmonije

U jeku novogodišnje groznice, 27. decembra od 20.00, u Kolarcu će biti održan tradicionalni pop-rok koncert Beogradske filharmonije. Na programu su dela grupa ABBA, The Beatles i Queen, u aranžmanima za simfonijski orkestar. Ulaznice su rasprodate.

Na koncertu pod nazivom „Vesele šezdesete i sedamdesete“, dirigovaće hrvatski dirigent Alan Bjelinski, specijalista za izvođenje popularne muzike, a učestvovaće i Akademski hor „Obilić“ – AKUD „Krsmanović“.

Alan Bjelinski potiče iz čuvene muzičke porodice – njegov otac je kompozitor Bruno Bjelinski. Školovao se na Mocarteumu u Salzburgu, i pored uspešne karijere u klasičnoj muzici, bio je i klavijaturista Filma, Aerodroma i Haustora.

Prvi koncert u 2013. Filharmonija posvećuje Novoj godini po julijanskom kalendaru, a program je sve samo ne tradicionalan – novogodišnju zabavu, zajedno sa Filharmonijom, napraviće čuveni šoumeni Igudesman & Džu (četvrtak, 10. januara u 20.00 na Kolarcu, „Big Nightmare Music“). Samo dan kasnije, 11. januara, Beogradska filharmonija će novogodišnje raspoloženje preneti u Novi Sad, gde će sa istim umetnicima održati koncert u Srpskom narodnom pozorištu.

Beogradska filharmonija je jedini orkestar u Evropi koji u toku jedne sezone ima pet novogodišnjih koncerata i obeležava dolazak nove godine po jevrejskom, islamskom, gregorijanskom, julijanskom i kineskom kalendaru. (danubeogradu.rs)