Naslovna » Izlasci » „Ulica otvorenog srca 2013“ i u gradskim opštinama

„Ulica otvorenog srca 2013“ i u gradskim opštinama

Pored „Ulice otvorenog srca“, koja se tradicionalno održava 1. januara u Svetogorskoj ulici, i ove godine gradske opštine organizuju na svojim trgovima i ulicama ovu manifestaciju. Baš kao i centralna, ove manifestacije, osim zabavnog, imaju i humanitarni karakter jer se prihodi od prodaje raznih suvenira, predmeta i ukrasa doniraju prevashodno deci.

Opština Palilula svoju „Ulicu otvorenog srca“ organizuje u Borči od 10.00 do 13.00. Manifestacija je humanitarno-zabavnog karaktera, jer će novac koji bude prikupljen prodajom simboličnih prazničnih predmeta biti uložen u opremanje Službe pedijatrije Doma zdravlja „Palilula“.

Opština Novi Beograd prvog dana predstojeće 2013. godine biće domaćin programa „Novi Beograd, grad otvorenog srca“ u Bulevaru Zorana Đinđića. Višečasovni program, namenjen najmlađim stanovnicima i njihovim roditeljima, prvog dana u Novoj godini trajaće od 10.00 do 14.00.

Pod pokroviteljstvom opštine Rakovica, a u saradnji sa Kancelarijom za mlade, u ovoj opštini 1. januara takođe će se održati manifestacija „Ulica otvorenog srca“. Na prostoru od Tržnog centra „Bazar Vidikovac“ do klizališta na uglu sa Ulicom pilota Mihaila Petrovića decu, njihove roditelje i sve one koji dođu od 10.00 do 14.00 zabavljaće klovnovi, žongleri, mađioničari i Deda Mraz.

Mališani će moći da uživaju u dve pozorišne predstave, koje će biti izvedene na bini ispred „Mekdonaldsa“, na kojoj će se održavati kulturno-zabavni program. Posetiocima će se služiti čajevi i deliti baloni. Slatkiši, šećerna vuna i crveni nosići za decu moći će da se kupe na tezgama, a biće omogućeno i besplatno klizanje od 11.00 do 13.00. Sav prihod od prodaje crvenih nosića opština Rakovica doniraće u humanitarne svrhe.

Opština Obrenovac po treći put organizuje manifestaciju „Obrenovac – grad otvorenog srca“. Po ugledu na tradicionalnu beogradsku akciju „Ulica otvorenog srca“, 1. januara od 12.00 do 15.00 na Trgu dr Zorana Đinđića u Obrenovcu deci će srećnu Novu godinu poželeti muzičari, pesnici, plesači, klovnovi i drugi. Osnovna ideja ove manifestacije je promocija kulture duha, tela, zdravog življenja i humanosti.

Prvog dana 2013. godine i na Čukarici će se, od 12.00 do 16.00, u Požeškoj ulici, održati manifestacija „Ulica otvorenog srca“. Nastupiće poznati bendovi, di-džejevi i solisti, žongleri, akrobate, klovnovi, ulični zabavljači, kao i poznati Čukaričani. Kupovinom crvenih nosića podržaće se rad Osnovne škole „Miloje Pavlović“, u kojoj nastavu pohađaju deca sa smetnjama u razvoju.

Surčinci će predstojećeg 1. januara proslaviti Novu godinu sa svojim dragim gostima i prijateljima, komšijama i sugrađanima u „Ulici otvorenog srca“ u parku u centru opštine, gde će umetnici izložiti svoja dela (ručne radove i rukotvorine). Prolaznike će animirati artisti, akrobate, zabavljači, muzičari, glumci i učenici svih surčinskih osnovnih škola. Održaće se i humanitarna akcija pomoći teško obolelom Matiji Šćepanoviću, učeniku drugog razreda osnovne škole. Sva novčana sredstva prikupljena tokom „Ulice otvorenog srca“ biće uplaćena na račun otvoren za njegovo lečenje. (Beoinfo)