Naslovna » BG svaštara » Nova godina 2013 » Ulica otvorenog srca i ove godine kuca za bebe

Ulica otvorenog srca i ove godine kuca za bebe

Tradicionalna manifestacija Ulica otvorenog srca biće održana 1. januara 2013. od 12.00 do 16.00 na prostoru Svetogorske i dela Makedonske ulice.

Kao i svake Nove godine, u okviru Ulice otvorenog srca organizuje se humanitarna akcija koja će svojim porukama i darovima od srca pomoći onim najugroženijima – bebama – u projektu „Bitka za porodilišta“.

Osnovno obeležje ovogodišnje Ulice otvorenog srca biće crvene portikle u obliku srca, čijom će se kupovinom sakupljati sredstva za ovu humanitarnu akciju. I ove godine, Privredna komora Beograda je domaćin tradicionalnog novogodišnjeg ručka u „Srpskoj kafani“, u kojoj svakog 1. januara goste služe glumci Ateljea 212. Glavni umetnički program odvija se na pjaceti ispred Pozorišta Atelje 212, koja će, kao i čitava „Ulica otvorenog srca“, ove godine biti u znaku „Bitke za porodilišta“.

Muzika, egzibicija, ulični zabavljači, žongleri, akrobate, mađioničari, pozorišni umetnici i različite atrakcije obeležiće akciju solidarnosti Beograđana. Svi oni koji su u okviru svojih mogućnosti doprineli da ova humanitarna akcija uspe, nosiće crvene portikle kao znak da su od srca pomogli projektu „Bitka za porodilišta“.

Na štandu Turističke organizacije Beograda prodavaće se razglednice Beograda sa fotografijama Ivana Stanića, od čije prodaje će prihod biti doniran u humanitarne svrhe. Kao i prethodne godine, SP „Lasta“ će dati svoj doprinos manifestaciji – jedan od autobusa saobraćaće od Slavije do Trga Republike, od 12.00 do 16.00.

Ulica otvorenog srca je od 1988/89. ušla u kalendar najznačajnijih aktivnosti našeg glavnog grada, a organizuje je Turistička organizacija Beograda, Atelje 212, SO Stari grad i Skupština grada Beograda. (Beoinfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.