Izdvajamo
Naslovna » BG servis » Urbani džepovi Beograda: uređenje Cvetnog trga

Urbani džepovi Beograda: uređenje Cvetnog trga

Na beogradskom Cvetnom trgu predstavljen je početak uređenja tog prostora, kao petog „urbanog džepa“ na opštini Vračar, a koji se sprovodi u okviru projekta sređivanja i ozelenjavanja zapuštenih delova grada pod nazivom „Urbani džepovi Beograda“.

Uređen je ulaz na Cvetni trg iz Ulice Svetozara Markovića gde je postavljeno šest klupa u obliku korena, koje treba da podsete da je taj prostor nekada bio prekriven hrastovim šumama. Postavljene su i dve vertikalne žardinjere sa cvećem koje simbolizuju vrata nekadašnje cvetne pijace, po kojoj je taj deo grada dobio ime, a posebno je istaknut i stari hrast koji je pod zaštitom države kao najstarije stablo u Beogradu.

Trivan je najavio da će sledeće godine grad takođe obezbediti novac za nastavak uređenja „urbanih džepova“, ali nije mogao da navede koliko sredstava će biti uloženo u te namene.

Predsednik opštine Vračar Branimir Kuzmanović rekao je da ta opština planira dodatno uređenje Cvetnog trga i najavio da će, ukoliko bude dovoljno novca, naredne godine pored ostalog izgraditi i fontanu na tom trgu. (Zelena Srbija)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.