Naslovna » BG svaštara » Promocije » Veliko novogodišnje bicikliranje kod Terazijske česme

Veliko novogodišnje bicikliranje kod Terazijske česme

Na platou kod Terazijske česme, 22. i 23. decembra, biće priređen performans „Veliko novogodišnje bicikliranje“, u okviru kog će svim građanima biti omogućeno da okretanjem pedala na specijalno opremljenim biciklima sami proizvode struju kojom će se direktno napajati osvetljenje na pet metara visokoj Novogodišnjoj jelki.

Slogan performansa je „Zavrti da blista, energija čista“ a organizator, ProCredit banka, njime će, na simboličan način, još jednom podsetiti i ohrabriti sve građane da u Novoj godini više pažnje posvete zdravim životnim navikama, kao što su efikasnije korišćenje energije i očuvanje životne sredine.

– Namera nam je da na ovaj način zainteresujemo i pozovemo građane da u 2013. godini, za početak, urade ono što je za svakog od nas najjednostavnije kada je reč o energiji i sredini u kojoj živimo. Drugim rečima, ideja nam nije da pozovemo građane da u svojim domovima instaliraju ovakve bicikle i sami proizvode struju, već da u godini koja dolazi povedu mnogo više računa o racionalnom i odgovornom korišćenju energije i prirodnih resursa, da razmisle i naprave plan kako da u svojim domovima zamene obične sijalice štedljivim, postave bolju izolaciju i promene dotrajalu stolariju, nabave uređaje i belu tehniku A energetske klase. ProCredit banka će u narednom periodu nastaviti sa promocijom svih pogodnosti koje investicije u energetsku efikasnost nose sa sobom, budući da smo uvereni da je to trenutno jedan od najboljih načina za unapređenje konkurentskih prednosti domaće privrede, kao i životnog komfora svih nas – istakao je Igor Anić iz ProCredit banke.

Za sve koji se pridruže „Velikom novogodišnjem bicikliranju“ na Terazijama, gde će uz tri velika biti postavljen i jedan mali bicikl za decu, pripremljeni su specijalni pokloni, tačnije štedljive sijalice, novogodišnji kolač od đumbira, biorazgradivi ceger i brošura sa korisnim savetima kako da se dočeka novogodišnja noć, i kako da se u Novu 2013. godinu zakorači na energetski efikasniji i odgovorniji način. (danubeogradu.rs)