Naslovna » BG svaštara » Nova godina 2013 » Zagrevanje za doček na Trgu otvorenog srca

Zagrevanje za doček na Trgu otvorenog srca

Tokom vikenda (28-30. decembar) koji prethodi dočeku Nove godine, u okviru manifestacije Trg otvorenog srca, na Trgu Republike, odvijaće se raznovrstan program, namenjem svim generacijama. Ulaz na sve sadržaje je slobodan.

U petak, 28. decembra od 15.00, grupa Ice Queen uživo će praviti ledene skulpture. Svi posetici će imati jedinstvenu priliku da vide kako od blokova leda nastaju različite figure. Izrada skulptura od leda uživo ima za cilj približavanje umetnosti građanima, iznošenje skulpture iz galerijskog prostora na ulice, kao i stvaranje događaja za celu porodicu i nezaboravnih utisaka za goste Beograda.

U subotu i nedelju, sa početkom od 12.00, Pozorište „Boško Buha“ izvešće predstave za decu „Veštičja novogodišnja papazjanija“ i „Novogodišnja čarolija“, koje dobro poznatim temama iz bajki pristupaju na nov i zabavan način. Posle predstave u nedelju, na Trgu otvorenog srca biće priređen spektakularan doček Deda Mraza.

Od 16.00 u subotu i nedelju, na programu su koncerti različitih izvođača, kao što su The Belgrade Dixieland Orchestra, koji će izvesti najpoznatije hitove iz epohe nastajanja džeza, kao i kompozicije sa svog novog CD-a „Nacionalno blago“, na kome su neke od najpoznatijih starogradskih pesama obradili u diksilend maniru, Bojana Stamenov i Jam Innovation, poznati po maestralnim interpretacijama najprepoznatljivijih pesama soul i fank muzike, Rok Akademija MMI, ABBA Tribute i drugi.

U skladu sa duhom darivanja u vreme praznika, ova manifestacija ima i humanitarni karakter. Kao i prošle godine, kupovinom jedinstvenog suvenira, novogodišnje šolje, po ceni od 200 dinara, svaki posetilac pomaže da se prikupe sredstva namenjena kampanji Skupštine grada Beograda „Beogradski bebi klub“.

Novina ove godine je posebna humanitarna kućica, u koju posetioci mogu da donose igračke i garderobu za decu, svakog radnog dana od 16.00 do 20.00, kao i vikendom od 12.00 do 20.00. Po završetku manifestacije, sve što bude prikupljeno poklonićemo domovima za nezbrinutu decu u Beogradu.

Trg otvorenog srca se u okviru gradskog novogodišnjeg programa, ove godine održava drugi put, zahvaljujući saradnji Beogradske kulturne mreže i Grada Beograda, kao i podršci Turističke organizacije Beograda i Belef centra. Kao i prošle godine, nalazi se na Trgu Republike, i trajaće do 10. januara. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.