Naslovna » Izlasci » Sport » 46. Beli kros na Košutnjaku

46. Beli kros na Košutnjaku

U nedelju, 27. januara od 10.30 na stadionu u Sporskom centru „Košutnjak“ biće održan 46. Beli kros.

Tradicionalna manifestacija biće održana pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda. Predsednik Organizacionog odbora Zoran Predić izrazio je zadovoljstvo što se približio jubilej proslave pola veka od kada je grupa entuzijasta pokrenula jednu od najprestižnijih trkačkih manifestacija u Beogradu i našoj zemlji. S obzirom na to da su meteorolozi za vikend najavili sneg, Predić je pozvao sve poštovaoce atletike da u nedelju dođu na Košutnjak i uživaju u trkačkom spektaklu.

Generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Slobodan Branković zahvalio je gradu Beogradu i resornom sekretarijatu na nesebičnoj podršci kako bi ova značajna manifestacija opstala i u ovim teškim vremenima.

On je podsetio da se ova trka nalazi u kalendaru Svetske atletske federacije, i da ima status „permit“ takmičenja. Ovo je, kako je najavio, prva atletska manifestacija koja će se održati ove godine u našoj zemlji, i dodao da se kod nas krajem godine održava 20. Evropski šampionat u krosu.

Beli kros tradicionalno će otvoriti pripadnici vojske i policije u trci na 1.000 metara, posle kojih će nastupiti pioniri, juniori i seniori, dok će za sve ljubitelje kraljice sportova šlag na torti biti trka zadovoljstva, naveli su organizatori. (Beoinfo)