Naslovna » Izlasci » Sport » Ada Ciganlija sve popularnija i tokom zimskih meseci

Ada Ciganlija sve popularnija i tokom zimskih meseci

Ada Ciganlija. – Sve veći broj rekreativaca, dece i penzionera slobodno vreme i tokom hladnih dana provodi na Adi, s obzirom na bogatu ponudu koja i ove godine može da zadovolji sve zimske sladokusce.

Velikom čajankom na ledu, krajem decembra ponovo je otvoreno najveće besplatno klizalište u gradu, na površini većoj od 800 metara kvadratnih. Petu godinu u nizu, JP „Ada Ciganlija“ obezbedilo je zabavu za sugrađane svih uzrasta, koja osim slobodnog ulaska uključuje i besplatno iznajmljivanje klizaljki, kao i obuku za sve koji se još nisu oprobali u ovoj disciplini. U saradnji sa Sekretarijatom za sport i omladinu, školu klizanja vode profesionalni instruktori.

Tokom raspusta škola radi svakog dana od 10.00 do 16.00, dok će po završetku đačke pauze biti otvorena svakog vikenda. Za sve ostale ljubitelje bravura na ledu, klizalište je dostupno svakog dana od 10.00 do 20.00, precizirao je je direktor tog javnog preduzeća Aleksandar Stamenković.

On je istakao da će klizalište raditi dokle god to vremenski uslovi budu dozvoljavali.

– Ada Ciganlija je poznata kao mesto dobre zabave i rekreacije, što posetiocima nastojimo da pružimo i tokom zimske sezone. Bez obzira na to što su niske temperature, Ada kao pluća Beograda predstavlja idealno mesto za šetnju, druženje i niz sportskih i drugih aktivnosti koje posetioci mogu da koriste tokom ovog perioda. Kada ima snega, priređujemo i dodatnu zabavu za mališane iz predškolskih ustanova i škola, pa smo tako imali i akcije kolektivnog grudvanja, pravljenja Sneška Belića i drugih zimskih radosti u kojima uživaju najmlađi, ali i njihovi roditelji – podsetio je Stamenković.

Pored klizališta, na Adi je tokom zimskih meseci posebno aktuelna veštačka ski-staza, poznatija kao „ski track“, koja, zbog bezbednog i kontrolisanog načina obuke, predstavlja savršen početak za one bez ikakvog iskustva na skijama. Posle samo pet časova, početnici završavaju obuku, a stečeno znanje, bez posebne adaptacije, prenose na pravi sneg. Inače, jedan čas na traci zamenjuje šest časova učenja na otvorenom, ističu iz tog centra. U prilog tome ide i činjenica da se u toku jednog školskog časa pređe razdaljina od oko 15 kilometara, što je jednako celom danu skijanja na snegu. „Ski track“, koji se nalazi na samom ulasku na izletište – kod kružnog toka, radi svakog dana, od 8.00 do ponoći.

Kada je reč o budućim aktivnostima, JP „Ada Ciganlija“ će ovog i narednog meseca organizovati akciju kako bi se pomoglo najmlađim socijalno ugroženim sugrađanima. Akcija je zamišljena da materijal odnosno vunicu obezbedi to javno preduzeće, dok bi korisnici Gerontološkog centra ištrikali rukavice i kape za ugrožene mališane. Na taj način se na obostrano zadovoljstvo spajaju dve generacije. Akciju podržava Sekretarijat za dečju zaštitu, a mogu da joj se priključe i svi ljudi dobre volje, koji će svojim donacijama ulepšati zimske dane onima kojima je pomoć najpotrebnija. (Beoinfo)

loading...