Naslovna » BG svaštara » Književnost » Arhipelag: Kriza je grupno putovanje
Arhipelag - Kriza je grupno putovanje
Arhipelag - Kriza je grupno putovanje

Arhipelag: Kriza je grupno putovanje

Izdavačka kuća „Arhipelag“ objavila je knjigu „Kriza je grupno putovanje“ u kojoj čitav niz velikih pisaca savremene svetske književnosti (od Davida Grosmana do Klaudija Magrisa, od Džona Ralstona Sola do Kristofera Houpa, od Čarlsa Simića do Đerđa Konrada, od Karlosa Fuentesa do Draga Jančara, od Andreja Bitova do Nelofer Pazire, od Enrikea Vila-Matasa do Alekseja Slapovskog, od Ane Blandijane do Ekbal Barake, i drugih) svedoči i raspravlja o najvažnijim političkim, istorijskim, društvenim i kulturnim izazovima savremenog trenutka.

Na prvom mestu među takvim izazovima jeste aktuelna svetska kriza i njeni uzroci i posledice. Ali ovi pisci, govoreći o svom ličnom isksutvu, o iskustvu svojih zemalja ili o sasvim globalnim iskustvima, pokazuju da kriza koju vidimo kao ekonomsku krizu ima mnogo dublje korene i da potresa same temelje našeg sveta.

Tekstovi u ovoj knjizi nastajali su u poslednje tri godine i predstavljaju neposredne odgovore na izazove krize. Objavljeni u koricama jedne knjige, ovi tekstovi oblikuju uzbudljivu celinu u kojoj se sklapa provokativna, raznovrsna i lucidna slika sveta u dramatičnom preobražaju. Knjiga „Kriza je grupno putovanje“ jeste kritika savremene politike kakvu niste čitali. (danubeogradu.rs)

[box_light]Pročitajte prikaze i drugih knjiga izdavačke kuće „Arhipelag“…