Naslovna » Izlasci » Film » „Bajadera“ iz Boljšoja 27. januara u bioskopu „Cineplexx“

„Bajadera“ iz Boljšoja 27. januara u bioskopu „Cineplexx“

Balet „Bajadera“ direktno će se prenositi iz Boljšoj teatra u bioskopu „Cineplexx Delta City“, 27. januara od 16.00. Cena ulaznice je 950 dinara.
„Bajadera“, znamenito delo Marijusa Petipe, pisano na muziku Ludviga Minkusa, dočarava tajnovitu Indiju i nemoguću ljubav dvorske plesačice (bajadere) Nikije i ratnika Solora. Novu scensku verziju ovog baleta postavio je Juri Grigorovič, dugogodišnji umetnički direktor Boljšoja.

Naslovnu ulogu, bajaderu Nikiju, igra primabalerina Svetlana Zaharova, koju su posetioci bioskopa „Cineplexx“ već imali prilike da vide na velikom platnu u baletu „Faraonova kći“, koji je otvorio sezonu direktnih prenosa u ovim bioskopima. Bajaderinu ljubav igraće vodeći solista Boljšoja Vladislav Lantratov, dok će njenu suparnicu izvoditi prvakinja Marija Aleksandrova.

Ovo će biti drugi naslov u sezoni direktnih prenosa iz prestižnog ruskog teatra u bioskopu „Cineplexx“, a u nastavku ove prve sezone prenosiće se „Posvećenje proleća“ i „Romeo i Julija“. (danubeogradu.rs)