Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Beogradska „Mesta za ljubljenje“

Beogradska „Mesta za ljubljenje“

Anđela, Sanja, Nikola i Petar došli su na ideju otvaranja „mesta za ljubljenje“, želeći da izbrišu granice koje se u poslednje vreme prečesto ponovo pominju i jednom sasvim uobičajenom gestu – a poljubac to jeste. Tako su nastala „Mesta za ljubljenje“.

„Mesta za ljubljenje“ su kvadratići slobode na kojima osećanja možete iskazati javno, kroz poljubac sa dragom osobom. Otvorena su na devet lokacija u Beogradu zahvaljujući kreativnim studentima sa Fakulteta za medije i komunikacije.

„Razgovarajući o tome kako posmatramo grad i kako grad posmatra nas, došli smo do zaključka da je sve što osećamo i mislimo, a nije deo mejnstrima rezervisano za privatnost četiri zida. Odlučili smo da izbrišemo te granice i četiri zida učinimo javnim“ – objašnjava Anđela, koja ovu akciju realizovala kao deo tima u kojem su i komunikolog Kornelije Szabo i poznata beogradska street art umetnica TKV.

„Na nekoliko lokacija koje smo izabrali kao česta mesta okupljanja Beograđana simbolično smo obeležili javna četiri zida, među koja svako ko poželi može da se “zatvori” i poljubi osobu koju želi. To su na neki način bezbedne lokacije u okviru kojih vam je dozvoljeno da slobodno i bez stida iskažete svoja osećanja“.

Ovo je samo naizgled „romantična ideja“. Ona govori mnogo više o stanju u kojem se Srbija, zapravo, trenutno nalazi i u kom pravcu se kreće. Posetite i njihovu Facebook stranicu(Nebojša Krivokuća; Flip Flip Me Heidi)

 

loading...