Naslovna » Izlasci » Sajmovi » Beogradski sajam turizma – IFT 2013

Beogradski sajam turizma – IFT 2013

Međunarodni sajam turizma – IFT 2013 će biti održan od 21. do 24. februara na Beogradskom sajmu (Bulevar vojvode Mišića 14).

Na Beogradskom sajmu, u halama, 1, 2, 3 i 1a, predstaviće se nacionalne i regionalne turističke organizacije, turoperateri, turističke agencije, asocijacije i drugi predstavnici turističke privrede, koji će tokom četiri dana Sajma održati prezentacije i druga prikladna dešavanja.

U 2012. godini na 35. Beogradskom sajmu turizma učestvovalo je 884 izlagača i više od 60 hiljada posetilaca, od kojih je više od deset hiljada bilo poslovnih posetilaca. Međunarodni karakter Sajma potvrđen je učešćem 277 izlagača iz 46 zemalja.

Beogradski sajam turizma je najveći događaj ove vrste na Balkanu i jugoistočnoj Evropi, koji se održava više od 30 godina i ispunjava svetske poslovne standarde, stvara dobre odnose sa izlagačima, privlačeći veći broj posetilaca svake godine. Zemlja partner 35. Sajma turizma je Nemačka, a slogan ovogodišnje manifestacije je „Putovanja u srcu“. U isto vreme biće održan i Sajam ugostiteljske opreme – HORECA.

4. Sajam vina
Istovremeno, biće održan i 4. Sajam vina u hali 4. Jedna od najekspanzivnijih industrijskih grana u Srbiji – proizvodnja i distribucija vina, predstavlja se od 2010. godine na Beogradskom sajmu.

Pored domaćih vinara na Sajmu učestvuju i regionalni i svetski poznati proizvođači vina, a BeoWine intenzivno promoviše i vinski turizam. Održavanje ove manifestacije istovremeno sa Sajmom turizma, najatraktivnijim i jednim od najposećenijih sajmova, jasno govori o značaju ovog događaja i u turističkoj privredi. Na jednom mestu predstavljaju se najugledniji domaći i regionalni proizvođači vina, vinski podrumi, kuće vina i kompanije koje distribuiraju ovo „piće bogova“. U ponudi je i kompletna oprema za vinogradarstvo i vinarstvo.

I ove godine biće održano nekoliko takmičenja – za najbolje domaće vino, za najbolje vino Sajma i takmičenje somelijera. Aukcijska prodaja vina jedan je od nezaobilaznih segmenata ove smotre, a na štandovima izlagača biće organizovane i brojne degustacije.

Radno vreme Sajma je od 10.00 do 18.00 (21. feb), do 19.00 (22. i 23. feb.) i do 17.00 (24. feb.). Cena ulaznice je 300 dinara, a cena parkinga je 200 dinara po satu. (danubeogradu.rs)