Naslovna » Izlasci » Film » Berliozov ep „Trojanci“ u bioskopu „Cineplexx“

Berliozov ep „Trojanci“ u bioskopu „Cineplexx“

Opera „Trojanci“ Hektora Berlioza prenosiće se direktno iz Metropolitena u bioskopu „Cineplexx Delta City“, 5. januara od 18.00. Cena ulaznice je 950 dinara.

Ovu epsku priču o Trojanskom ratu na scenu je postavila rediteljka Frančeska Zambelo još 2003. godine, kada se njom i proslavila. Ove godine se opera vraća u Metropoliten. Orkestrom će dirigovati Fabio Luisi, koji je nedavno dirigovao i operom „Aida“, a koja se takođe prenosila u bioskopu „Cineplexx“.

Glavnu ulogu, Eneja, junaka koji napušta ruševine Troje i u potrazi za novim avanturama odlazi u Kartaginu, tumači mladi Brajan Imel, kome će ovo biti debi u Metropolitenu. Ulogu uklete trojanske proročice Kasandre reprizira Debora Vojt. Na sceni Metropolitena po prvi put se u ulozi Didone, nesrećne kraljice Kartagine, pojavljuje Suzan Grejam.

Domaćin večeri, koji će pozdraviti bioskopsku publiku širom sveta i voditi intervjue između činova, biće mecosopran Džojs Didonato. Njeno opersko umeće domaća publika će moći da vidi u Donicetijevoj operi „Marija Stjuart“, u kojoj igra naslovnu ulogu, a koja će se 19. januara prenositi u bioskopu „Cineplexx“. (danubeogradu.rs)