Naslovna » Porodica » Deca » Besplatna radionica „Robotika za decu“

Besplatna radionica „Robotika za decu“

U subotu, 26. januara, biće organizovana besplatna radionica za osnovce „Robotika za decu“ koju će voditi dipl. ing. Dušan Milić.

Radionica će biti održana od 10.00 do 11.00 u MZ „Ušće“ (Bulevar Zorana Đinđića 44) i od 12.00 do 13.00 u igraonici „Svemir“ (Golsvordijeva 36).

Organizator je Mala škola elektronike čiji će članovi pomoći deci od sedam do 15 godina da naprave svog prvog robota. Praviće se JunkBot – robot koga svako može da napravi od stvari u kući koje mu više nisu potrebne! Roboti rade na baterije i mogu da se kreću i da svetle.

Ova radionica ima za cilj promociju logičkog razmišljanja, nauke, tehnike i elektronike na edukativan i zanimljiv način. Kroz ovu radionicu, deca koju interesuje nauka i tehnika, moći će da se usavršavaju isto kao što to rade njihovi drugari koje interesuje sport na svojim treninzima. S obzirom na to da dizajn robota nije unapred u potpunosti definisan, deca učesnici radionice će osmisliti izgled i napraviti robote onako kako oni žele, a po uputstvima i sugestijama instruktora.

Sav pribor i materijal je obezbeđen. Broj dece koja mogu prisustvovati radionicama je ograničen pa je potrebno da se zainteresovani što pre prijave na telefon 061/2648-616 ili na e-mail:skolaelektronike@gmail.com.

Radionice slične ovoj, Mala škola elektronike je u toku 2012. godine organizovala u okviru Mini Share konferencije, Mikser Kids festivala, manifestacije Dani budućnosti – Robotika, kao i u kulturnim centrima Čukarica i Rakovica. (danubeogradu.rs)

loading...