Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Bojan Zulfikarpašić u Sava centru

Bojan Zulfikarpašić u Sava centru

Višestruko nagrađivani i svetski poznati jazz pijanista, Bojan Zulfikarpašić poznatiji kao Bojan Z, održaće koncert 5. marta (20.30) u Sava centru (Milentija Popovića 9).

Na ovom koncertu Bojan Zulfikarpašić sekstet predstaviće poslednji album „Soul Shelter“ za koji je dobio najprestižniju nagradu u Francuskoj iz oblasti džeza, Victoires du jazz, kao i zvanje najboljeg džez muzičara. Takođe, publika će moći da čuje i numere iz dugogodišnje karijere ovog muzičara, među kojima su dela sa nagrađivanih albuma „Xenophonia“ (2007), „Transpacifik“ (2003), „Solobsession“ (2001), „Koreni“ (1999)…

Kao solista, ali i sa različitim bendovima, Bojan Z je svirao na najvećim svetskim jazz festivalima, a sarađivao je i sa najznačajnijim svetskim muzičarima današnjice.

Bojan Zulfikarpašić je rođeni Beograđanin, koji od 1988. godine živi i radi u Parizu, gde je vrlo brzo postao jedno od najznačajnijih imena francuske jazz scene. Muzičari koji će biti na bini pored pijaniste su Julien Lourau – saksofoni, Nenad Gajin – gitara, Martijn Vink – bubanj, Thomas Bramerie – kontrabas i Teodosi Spasov – kaval.

Pored beogradskog nastupa, Bojan Z sekstet gostovaće i u novosadskoj Sinagogi, 6. marta od 20.30. (danubeogradu.rs)