Naslovna » BG svaštara » Književnost » Čarobna knjiga: L. Dž. Smit – Vampirski dnevnici 10
Čarobna knjiga: L. Dž. Smit - Vampirski dnevnici 10

Čarobna knjiga: L. Dž. Smit – Vampirski dnevnici 10

Deseta knjiga serijala „Vampirski dnevnici – Rađanje sudbine“ napisala je L. Dž. Smit; knjigu je objavila „Čarobna knjiga“ u prevodu Marije Pavićević.

Američka književnica Lisa Džejn Smit od 1991. piše prvi tinejdžerski serijal o vampirima. Samo u Severnoj Americi prodato je više od tri miliona primeraka, a serijal je objavljen u čak trideset zemalja. Godine 2009. počela je da se prikazuje istoimena popularna TV serija…

Elena se već mnogo puta suočila sa izazovima – uspela je da se izbavi iz Mračne dimenzije, izborila se s fantomima, a otkrila je i da je Čuvarka. Ali ništa ne može da se uporedi s teškim izborom s kojim se sada suočava – treba da odabere jednu od dve ljubavi svog života: Stefana ili Dejmona Salvatorea. Elena je ponovo u vezi sa Stefanom, a Dejmon, povređen njenim odbijanjem, pretvorio se u mračno i nepredvidivo biće. Elena je rastrzana između spasavanja Dejmonove duše i vernosti Stefanu.

Međutim, pre nego što Elena dobije priliku da odluči kome pripada njeno srce, kampus koledža Dalkrest biva preplavljen vampirima koji su odlučni u tome da vaskrsnu Klausa, ozloglašenog Prvobitnog, kojeg ništa neće zaustaviti u nameri da uništi Elenu i sve koji su joj dragi.

Dok saznaje sve više pojedinosti o sudbinskoj ulozi Čuvarke, zaštitnice Zemlje od zla, Elena shvata da, pre nego što se uhvati ukoštac s Klausom, mora da žrtvuje nekoga ko joj je veoma blizak. Mora da odluči pre nego što bude prekasno… (danubeogradu.rs)

Pročitajte prikaze drugih knjiga „Čarobne knjige“…
Isak Asimov – Sabrani roboti
Lisa Đenova – I dalje Alis

loading...