Naslovna » BG servis » Elektronska „lična karta“ za sva dečja igrališta

Elektronska „lična karta“ za sva dečja igrališta

Postavljanje teretana na otvorenom, u parkovima i dečjim igralištima ili u njihovoj neposrednoj blizini započeto je 2011. godine. To je bilo praksa 2012, a nastaviće se i u ovoj godini, najavljuje Vladimir Bogićević, direktor JKP „Zelenilo – Beograd“.

Stanje dečjih igrališta direktor „Zelenila“ ocenio je dobrim, uz apel sugrađanima da ih čuvaju, ali i najavio novu metodologiju u održavanju i praćenju stanja na terenu.

– Uvodimo softver kojim ćemo pratiti stanje na svakom dečjem igralištu. To praktično znači da će svako igralište u gradu imati svoju „ličnu kartu“ u elektronskom obliku, svoj broj i jednostavnim klikom će se dolaziti do podataka o njemu. Svaki rekvizit će takođe biti označen svojim inventarskim brojem i testiranje opreme će se raditi na svaka tri meseca što, podsetiću, predstavlja i standarde koji se primenjuju i u Evropskoj uniji. Svako novo igralište biće odmah atestirano, a za dosadašnja će nam ipak biti potreban određeni period jer ih ima oko 1.080, sa ukupno 6.000 različitih dečjih sprava – kaže prvi čovek „Zelenila“.

Govoreći o potrebi izgradnje novih igrališta i zahtevima građana za uređenje zelenih površina, Bogićević je podsetio da je najbrži način da se dođe do realizacije taj da se obaveste predstavnici mesne zajednice, posle čega „Zelenilo“ zajedno sa predstavnicima opštine i Sekretarijata za komunalne i stambene poslove pravi plan prioriteta. Do sada je predviđeno stotinak lokacija, što bi značilo da će svaka gradska opština tokom 2013. godine dobiti desetak novih uređenih površina.

Ove godine biće realizovan i pilot projekat iskopa bunara na zelenim površinama oko „Beogradske arene“, čijom vodom će one biti zalivane, sa idejom uštede vode „Beogradskog vodovoda i kanalizacije“, a na taj način će veliki broj zelenih površina biti stalno osvežavan i negovan, bez prevelikih troškova. (Beoinfo)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.