Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Gregorian u Sava centru, 2. aprila

Gregorian u Sava centru, 2. aprila

U Velikoj dvorani Sava centra (Milentija Popovića 9), 2. aprila od 20.00, nastupiće hor Gregorian. Cene ulaznica su 2.200, 2.600 i 2.900 dinara.

Inspirisani gregorijanskim kanonskim pevanjem, Gregorian izvode obrade pop i rock pesama, a osam vrhunskih pevača i pevačica Amelia Brightman (inače sestra poznatije Sare Brightman) odevenih u odore monaha, sa pratećim bendom, impresivnim scensko-muzičkim nastupom već su osvojili svetsku muzičku scenu.

Više od pet miliona prodatih CD-a i DVD-a i više od milion oduševljenih posetilaca njihovih koncerata govori nedvosmisleno da su tokom 11 godina rada Gregorian osvojili publiku različitih uzrasta u Evropi, Južnoj Americi, Aziji, Južnoj Africi, Meksiku i SAD, a broj njihovih poklonika iz dana u dan raste.

Vrhunski kvalitet vokalnih solista ovog jedinstvenog hora prepoznali su i svetski filmski producenti, pa valja naglasiti da su Gregorian prisutni i u filmskoj muzici u blockbusterima kao što su „Hari Poter“, „Gospodar prstenova“ i „Ratovi zvezda“.

Mnogi međunarodni uspesi govore da Frank Peterson, genijalni producentski um koji stoji iza grupe Gregorian, itekako dobro zna šta radi, što je već pokazao uspehom projekta Enigma, a svojim je producentskim umećem vezan je i za imena kao što su Sarah Brightman, preminula izraelska zvezda Ofra Haza, Josè Carreras, Alannah Myles, Placido Domingo, Andrea Bocelli i mnogi drugi. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.