Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » ImprovE 2.1 u Domu omladine Beograda

ImprovE 2.1 u Domu omladine Beograda

U utorak, 15. januara od 21.00 u Domu omladine Beograda biće organizovan ImprovE 2.1. Ulaz je besplatan.

Kolektiv ImprovE nastavlja sa serijom nastupa i performansa, u okviru platforme za kreativne izvođače, eksperimentatore i elektro-akustično-vizuelnu komunikaciju. Serijal, pod nazivom „ImprovE 2“ posvećen je novom muzičkom performansu kroz izvedbe, instalacije, radionice i site specific intervencije.

Drugi u serijalu performansa, pod nazivom „Psiho-akustika – Glečeri – Zvona – Igračke – Trube – Citre – Subjekti i Objekti“ sastoji se od tri odvojene tačke.

Specijalni gost manifestacije biće kompozitor, gitarista i producent Igor Čuburović, koji će izvesti kompoziciju za solo električnu gitaru „Glečeri“. Kompozicija se sastoji od glasnih sudara muzičkih intervala u stalnom pokretu, a spada u domen psiho-akustike i uticaja datog zvuka na trenutno psihičko stanje slušaoca.

Na koncertu će nastupiti i gost iz Novog Sada trubač i virtuoz Nenad Marković, u duetu sa Lukom Ivanovićem, a.k.a. Lukatoyboy, i njegovim asortimanom igračaka i analogne elektronike. Njihov susret na ImprovE 2.1 biće slobodno improvizovan komad u nastajanju pred publikom u trenutku izvođenja. Obojica umetnika su već nastupala na poznatom festivalu „Ring Ring“, ali i na pozornicama širom sveta.

Koncert će otvoriti harfistkinja Milana Zarić, solo improvizacijom, u kojoj će pored harfe, učestvovati i Istočno-evropska citra, kao i metalo-zvučni perkusivni instrumenti, od balinežanskih zvončića i kineskih činela do tzv. bell-tree-a (drveta od zvona). Ova strukturisana improvizacija se bavi sudarom i komplementarnošću rezonanci žičanih instrumenata i metalnih udaraljki. (danubeogradu.rs)