Naslovna » Izlasci » Izložbe » Izložba „Mogu biti gadno strpljiv(a)“ od 10. januara
Mgu biti gadno strpljiv(a)
Mogu biti gadno strpljiv(a)

Izložba „Mogu biti gadno strpljiv(a)“ od 10. januara

Od 10. do 27. januara u Galeriji DOB (Makedonska 22, 19.00) i Kući legata (Ilije Garašanina 24, 20.00) biće otvorena izložba „Mogu biti gadno strpljiv(a)“.

Projekat je reziltat saradnje Centra za vizuelne komunikacije Protok, Banja Luka i Doma omladine Beograda. Selektor izložbe dr Predrag Terzić, teoretičar umetnosti i medija, rekao je da su okupljeni umetnici koji poseduju suptilnost, koji bude želju za stvaranjem kod publike i dodao:

– Postavka je okrenuta ka onom što svaki umetnik ima u sebi, iskrenosti i istrajnosti, osobinama koje su izgubile na značaju u ovom vremenu brzine. Predstavljeni radovi su deo te pokretačke umetnosti koja sadrži dozu želje i u kojima se vidi uživanje u stvaranju, verovanje da se malim potezima može učiniti nešto više i bolje. Svako od umetnika teži da bude primećen i da bude aktuelan u svom vremenu.

Odabrani umetnici: Borjana Mrđa, Irena Sladoje, Igor Bošnjak, Grupa TAČKA (Mladen Bundalo, Nemanja Čađo, Dajan Špirić), Miodrag Manojlović, Mladen Miljanović, Bojan Stevanić, Nenad Malešević, Miroslav Stakić, Viktorija Banda, Jelena Pristaš, Radenko Milak, Slobodan Vidović. (danubeogradu.rs)