Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Kandžija i General Woo u Božidarcu, 1. marta

Kandžija i General Woo u Božidarcu, 1. marta

Hrvatski reper Kandžija promovisaće novi album „Zlatne žbice“ 1. marta od 21.00, u Božidarcu (Radoslava Grujića 3), na zajedničkom nastupu sa Generalom Woo-om, kome će to biti prvi nastup u Beogradu. Podršku će pružiti Toxara, DJ Pips i DJ Diirty Hairy.

Cena ulaznice u pretprodaji je 400 dinara, u prodavnicama Felix Shop (TC Sremska 3, I sprat) i Pinball Wizzard (Eurocentar, Makedonska), dok će na dan koncerta koštati 500 dinara.

Kandžija je Osiječanin koji se pročuo se albumima „Narodnjaci“ (2009), sa koga je čuveni hit „Jelena“, i „Koktel od rakije“ (2011), a nastupao je širom bivše Jugoslavije sa svojim didžejem Pipsom, odnosno bendom Gole žene (koji u ustvari čine šest muškaraca).

Novi album „Zlatne žbice“ (2012) Kandžija je snimio sa svojim mikrofonskim kolegom Toxarom, koji je predvodnik mlade generacije hip hopa, a gostuju General Woo, Krankšvester, Saša Tbf, Bvana, Rima i Brka, a zvuk opisuje kao „klasični podrum, (iako je sniman na tavanu) prljav i sirov kakav i treba biti“. Sa albuma singlovi su „Mađarska“ i „Rodbina“, a postoji i dokumentarac o novom albumu.

Pravo ime Generala Woo je Srđan Ćuk, a njegova muzička priča kreće početkom devedesetih kada dolazi u Zagreb već potpuno „zaražen“ hip-hopom i sudeluje u par demo bendova koji se okupljaju oko kultne emisije „Blackout Rap Show“. Sa Nenadom Šimunom (Target) 1996. godine osnovao je sastav Tram 11. koji do raspada 2003. objavljuje albume „Čovječe ne ljuti se“ (1999), „Vrućina gradskog asfalta“ (2000) i „Best of Tram 11 – Tajna crne kutije“ (2003).

Prvi samostalni album bio je „General Woo“ (2002), u saradnji sa zagrebačkim reperom Neredom izlazi album „Baš je lijep ovaj svijet“ (2005), sledi „Krv nije voda“, a aktuelni je „Verbalni delikt“ (2011), povodom koga je reper iz Vukovara u regionu samo prošle godine održao 24 koncerta i nastupio na devet većih festivala. (danubeogradu.rs)