Naslovna » Izlasci » Film » „Koko i duhovi“ u bioskopima od 24. januara
Koko i duhovi

„Koko i duhovi“ u bioskopima od 24. januara

Dečji film „Koko i duhovi“, uzbudljiva detektivska priča o Kokou i drugarima koji neguju avanturistički duh, biće na redovnom bioskopskom repertoaru od 24. januara.

Film je zasnovan na istoimenom romanu za decu autora Ivana Kušana i veliki je bioskopski hit u Hrvatskoj. Dečak Koko sa roditeljima se useljava u novi stan. Tu je nekad živeo Vincek, stari škrtac čija je smrt obavijena tajnom. Koko se upušta u opasnu istragu zajedno sa sestrom Maricom, vernim psom Carem i zabrinutim roditeljima.

Dečak i njegovi prijatelji pokušaće da saznaju da li duhovi zaista postoje, kao i zašto pokušavaju da oteraju Kokoa i njegovu porodicu. U burnom raspletu ove detektivske priče saznaćemo da li će Koko i drugari uspeti da reše zagonetku pre odraslih.

Reditelj ovog ostvarenja, Daniel Kušan, poznat je kao reditelj, glumac i scenarista. Snimio je 11 filmova, osvojio nekoliko nagrada, od toga dve za režiju filma „Koko i duhovi“. Njegov otac je još pre pola veka napisao istoimenu knjigu, koja i danas osvaja mladu publiku.

Trenutno je u toku snimanje nastavka priče o Kokou, „Zagonetni dečak“, a u planu je da se o ovom junaku i njegovim drugarima snime ukupno četiri filma. (danubeogradu.rs)