Naslovna » BG svaštara » Književnost » Kreativni centar: Grupa autora – Klik
Kreativni centar: Grupa autora - Klik
Kreativni centar: Grupa autora - Klik

Kreativni centar: Grupa autora – Klik

Izdavačka kuća “Kreativni centar” objavila je roman za tinejdžere „Klik“ u ediciji „Tranzit“. Sa engleskog delo su preveli Aleksandra Trivan i Zoran Penevski.

Izjava Sonje Hartnet, australijske spisateljice i dobitnice nagrade Astrid Lindgren za 2009. godinu, može poslužiti kao moto za ovu ediciju, namenjenu onima koji imaju 15 godina i više: „Mlado stvorenje koje danas čita knjigu nosi tu knjigu sa sobom u budućnost – ona ga oblikuje, utiče na njega, ono uči iz knjige, pamti je, čuva je u sebi. To je nešto što se dešava samo u knjigama za mlade – i zbog toga su one toliko važne. Moglo bi se čak reći – važnije od knjiga za odrasle“.

Knjigu „Klik“ napisala je grupa autora – Linda Su Park, Dejvid Almond, Oin Kolfer, Debora Elis, Nik Hornbi, Rodi Dojl, Tim Vini-Džouns, Rut Ozeki, Margo Lenagen i Gregori Megvajer.

Poznati foto-reporter Džordž Dži Kin je mrtav i njegovi unuci Megi i Džejson dobili su neobične poklone koje im je testamentom zaveštao. Megi je nasledila kutiju sa zbirkom školjki koje potiču iz različitih delova sveta, a Džejson fotografije s potpisom i posvetom slavnih sportista. Ti pokloni povešće ih na put na kojem će otkriti mnoge porodične tajne i to će zauvek promeniti njihove živote.

Deset autora različitih senzibiliteta napisali su priče o Džiju, Megi i Džejsonu i tako je nastao ovaj zanimljiv roman, pun preokreta i neočekivanih otkrića. (danubeogradu.rs)
Kalendar 2013 - Kreativni centar

Uz svaku kupovinu preko sajta „Kreativnog centra“ do 1. februara 2013. godine dobijate na poklon zidni kalendar za 2013. godinu, ali i popust od 20 %!

Pogledajte i prikaze drugih naslova ovog izdavača:

Beograd za decu – Jovo Anđić

Astronomija – Nikola Božić