Naslovna » Izlasci » Film » „Lorens u svakom slučaju“ u Dvorani KCB od 10. januara
Lorens u svakom slučaju

„Lorens u svakom slučaju“ u Dvorani KCB od 10. januara

Drama „Lorens u svakom slučaju“ (Lawrence Anyways) prikazivaće se od 10. januara u Dvorani Kulturnog centra Beograda (KCB, Kolarčeva 6).

Premijerno prikazana na 18. Festivalu autorskog filma, ovo je drama o ljubavi i seksualnosti, snimljena u jarkim bojama, sa snažnim glumačkim kreacijama. Lorens, mladi nastavnik i pisac čija će knjiga uskoro biti objavljena, uživa u vezi punoj ljubavi i razumevanja sa svojim verenikom Fredom. Na svoj 30. rođendan, on priznaje Fredu kako želi da postane žena, tražeći od njega da ga podrži u nameri da promeni pol. Fred je suviše povređen, i njih dvojica raskidaju vezu. Obojica se trude da izgrade novi život, ne misleći na prošlost. Pet godina kasnije, Lorens šalje Fredu primerak svoje prve knjige poezije.

„Lorens u svakom slučaju“ je treći film reditelja iz Montreala, Gzavijea Dolana (Ubio sam majku, Izgubljene ljubavi). Za ovaj film Dolan je nagrađen priznanjem Queer Palm na filmskom festivalu u Kanu 2012. godine, a glumica Suzan Klement, koja igra ulogu Freda, nagrađena je priznanjem za najbolju glumicu u selekciji „Izvestan pogled“. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.