Naslovna » Izlasci » Film » „Marija Stjuart“ 19. januara u bioskopu „Cineplexx“

„Marija Stjuart“ 19. januara u bioskopu „Cineplexx“

Donicetijeva opera „Marija Stjuart“, direktno će se iz Metroplitena prenositi na velikom platnu bioskopa „Cineplexx Delta City“, 19. januara od 18.55. Cena ulaznice je 950 dinara.

Druga opera slavne Donicetijeve trilogije o dinastiji Tjudor ove sezone se premijerno izvodi na sceni Metropolitena. Reditelj opere je Dejvid Mekvikar, koji je prošle sezone režirao i „Anu Bolen“. Snimak ove prve priče Donicetijeve trilogije iz Bečke Državne opere domaća publika je mogla da vidi u operskoj predsezoni bioskopa „Cineplexx“.

„Donicetijeve tri opere o Tjudorima vrlo se razlikuju u tonu, raspoloženju i muzici. Za razliku od prošlogodišnje Ane Bolen, u kojoj smo pažljivo sledili istorijske detalje, u Mariji Stjuart odlučili smo se za slobodniji vizuelni stil. Umesto da bude odraz istorijskog, želeli smo da oslika romantični duh priče i Donicetijeve muzike“, objašnjava Mekvikar.

Ulogu buntovne škotske kraljice Marije tumači Džojs Didonato. U ulozi njene moćne rivalke, kraljice Elizabete I, debituje južnoafrički sopran Elza van den Hiver. Grofa Lestera izvodi Metju Polencani, koga su posetioci bioskopa „Cineplexx“ već videli u ulozi Nemorina u operi „Ljubavni napitak“. Dirigent je Mauricio Benini. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.