Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Mikser House: Denis&Denis, 7. marta

Mikser House: Denis&Denis, 7. marta

U četvrtak, 7. marta od 21.00, u prostoru „Mikser House“ (Savamala, Karađorđeva 46) nastupiće riječki sastav Denis&Denis. Ograničeni broj karata po početnoj ceni od 1.300 dinara za parter i samo 100 karata u VIP zoni po ceni od 2.600 dinara, biće puštene u prodaju 20. januara. Do tada, karte se mogu rezervisati preko e-maila (office@mikser.rs).

Kulturna organizacija Mikser će ugostiti avangardni elektropop bend koji je obeležio zlatne godine jugoslovenske muzičke scene osamdesetih godina. Duo Denis&Denis otpočeće regionalnu turneju u Beogradu, uz podršku sedmočlanog benda.

Denis&Denis vraćaju su na muzičku scenu turnejom „Reunion“ kako bi obeležili tri decenije od prvog nastupa 1982. godine. Turneja će trajati do kraja leta 2013. godine. Posle toga originalna postava više neće nastupati zajedno.

Duo Marina Perazić i Davor Tolja će prvi put nastupiti posle dvadeset pet godina, uz podršku Edija Kraljića i Ruby Kolić. Poslednjih godina Ruby čini duo uz idejnog tvorca Denis&Denis, Davora Tolju. Tokom cele turneje sastav nastupa uz pratnju celokupnog benda, u kom su i Alen Tibljaš (bubnjevi), Vedran Križan (klavijature), Ivan Pešut (bas).

Ikone jugoslovenskog popa osamdesetih, Denis&Denis u izvornoj postavi bio je duet koji su činili Davor Tolja i pevačica Marina Perazić, a posle se priključio i Edi Kraljić. Legendarni hitovi poput „Program tvog kompjutora“, „Soba 23“, „Ja sam lažljiva“, “Čuvaj se” i “Voli me još ovu noć”, u velikoj meri obeležili su zlatne godine pop kulture u SFRJ u nezaboravnom periodu osamdesetih godina prošlog veka. Koristeći se synthpop-om koji su prvi uveli u mainstream na domaćoj sceni i u kombinaciji sa Marininim seksipilnim glasom i stajlingom, postali su inspiracija mnogim bendovima. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.