Naslovna » Izlasci » Film » Nova oprema za bioskop Sava centra

Nova oprema za bioskop Sava centra

Grad Beograd finansiraće nabavku nove digitalne opreme za bioskop Sava centra, kako bi Beograđani i svi gosti prestonice mogli da u najvećoj filmskoj dvorani prate filmske projekcije u najsavremenijim uslovima.

– Sava centar je Beograđanima i njihovim gostima omiljeno mesto za praćenje filmskih premijera i festivala. Nabavkom novog audio i video-sistema obezbedićemo nove tehničke i projekcione dimenzije filmskog emitovanja, pa će tako gledaoci moći ubuduće da prate projekcije na nivou produkcije koji se može videti i doživeti u najvećim kulturnim i filmskim centrima u svetu. Nova bioskopska tehnologija biće po svim karakteristikama bolja od bilo koje druge, ne samo u Beogradu i Srbiji već i u regionu – rekao je Vuk Žugić, pomoćnik direktora za kulturne programe JP „Sava centar“.

Sava centar je najreprezentativnija filmska dvorana Beograda u kojoj se održavaju sve premijere domaće filmske produkcije, sve filmske premijere svetske kinematografije, kao i najznačajniji filmski festivali Beograda: Fest, Festival dugometražnih dokumentarnih filmova, Festival autorskih filmova, Beldoks i drugi. (Beoinfo)