Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Novogodišnje izdanje Filharmonije: Big Nightmare Music

Novogodišnje izdanje Filharmonije: Big Nightmare Music

Na koncertu Beogradske filharmonije posvećenom novoj godini po julijanskom kalendaru, urnebesni duo Igudesman i Džu predstaviće Beograđanima šou „Big Nightmare Music“, u četvrtak, 10. januara od 20.00 na Kolarcu (Studentski trg 5). Samo dan kasnije, 11. januara od 20.00, Beogradska filharmonija će novogodišnje raspoloženje preneti u Novi Sad, gde će isti koncert ponoviti u Srpskom narodnom pozorištu.

Violinista Aleksej Igudesman i pijanista Hjung Ki Džu već godinama zajedno do suza zasmejavaju publiku širom sveta izvodeći klasičnu muziku na originalan način, predstavljajući Mocarta, Baha i Betovena novim generacijama. Za zagarantovano dobar provod, osim instrumetnata, koriste i metle, mutilice za kafu i druge rekvizite, plešu, spavaju, smeju se i plaču na sceni. Nastupaju u dve varijante – kao duo (Little Nightmare Music), i sa simfonijskim orkestrima (Big Nightmare Music).

Kažu da su svesni opasnosti da skliznu sa tanke linije po kojoj sve vreme šetaju u svojim performansima i trude se da njihov humor ne bude prizeman. Kažu da „ne teraju šegu“ sa klasičnom muzikom, već je koriste za dobru zabavu i koliko god obraćaju pažnju na pripremu skečeva, isto toliko ozbiljno shvataju muzičke numere. Oni su zaista svojevrstan fenomen, jedinstvena kombinacija, i kako kažu, „popravljaju jedan drugom kvalitet života i na sceni i izvan nje“. Ovo će biti njihov treći nastup u srpskoj prestonici.

Beogradska filharmonija je obeležila Novu godinu po jevrejskom, islamskom i gregorijanskom kalendaru. Preostao je još koncert za kinesku Novu godinu, 7. februara.

Ulaznice za beogradski koncert su rasprodate… (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.