Naslovna » Izlasci » Sport » Plivanje za Bogojavljenski krst kod „Venecije“

Plivanje za Bogojavljenski krst kod „Venecije“

Na Zemunskom keju, kod restorana „Venecija“, u subotu, 19. januara od 12.00, najhrabriji plivači će se u hladnom Dunavu po šesnaesti put boriti za prestižnu titulu nosioca Bogojavljenskog krsta.

Svetkovanje Bogojavljenja počinje u 9.00 liturgijom u Hramu Svetog Nikolaja Miriklijskog u Njegoševoj 45. Posle liturgije, litija će proći zemunskim ulicama: Njegoševom, Glavnom, Gospodskom do restorana „Venecija“.

Povodom Bogojavljenja, Udruženje građana „Zemunska priča“ treću godinu zaredom organizuje „Bogojavljensku noć“ koja će se, uz bogat kulturno-umetnički program, održati sutra od 21.00 do 23.00 na Letnjoj pozornici ispred „Venecije“ na Zemunskom keju. Tradicionalni doček Bogojavljenja okupiće zemunske pisce, istoričare, muzičare i ostale javne ličnosti. Obezbeđena je i dovoljna količina kuvanog vina i čaja za sve one koji će svojim prisustvom uveličati ovaj događaj.

Organizator i pokrovitelj nadmetanja plivanja za Bogojavljenski krst je opština Zemun, a suorganizatori su Hram Svetog Nikolaja Miriklijskog iz Zemuna i Svebor savez Beograda. (Beoinfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.