Naslovna » Izlasci » Film » „Preljubnici“ u bioskopima od 24. januara
The Players - Preljubnici

„Preljubnici“ u bioskopima od 24. januara

Francuska komedija „Preljubnici“ (The Players / Les infidèles), sa Žanom Dižardenom, dobitnikom Oskara za ulogu u filmu „Glumac“ (The Artist) i Žilom Lelušom u glavnim ulogama, od 24. januara biće na redovnom bioskopskom repertoaru.

„Preljubnici“ su omnibus sastavljen od niza kratkih, urebesno komičnih priča koje se na različit način bave temom muškog neverstva.

Muško neverstvo viđeno je očima sedam reditelja među kojima su i Mišel Azanavisijus, Emanuel Berko i Fred Kavej. Kao omnibus komedija iz zlatne ere italijanskog filma (I Mostri, Dino Risi, 1963.) i film „Preljubnici“ od početka do kraja vode dva prijatelja – Leluš i Dižarden – stvarajući kolažni film sastavljen od sedam različitih delova.

Zanimljivo je da su posteri koji su najavljivali novu komediju Žana Dižardena skinuti na samom početku kampanje jer su francuski nadležni organi za reklamu dobili nekoliko zvaničnih optužbi za seksizam. Na plakatima se Dižarden i Leluš vide kroz par golih ženskih nogu.

Komedija „Preljubnici“ prikazivaće se u bioskopima Kolosej Multiplex, Cineplexx u Beogradu i Kragujevcu i bioskopu Arena Cineplex u Novom Sadu. (danubeogradu.rs)