Naslovna » Izlasci » Film » Premijera filma „Dobar dan da se umre muški“, 12. februara
Dobar dan da se umre muški

Premijera filma „Dobar dan da se umre muški“, 12. februara

Premijera akcionog filma „Dobar dan da se umre muški“, petog dela kultnog serijala „Umri muški“, zakazana je za 12. februar od 20.30, u Sava centru.

Brus Vilis ponovo je u kultnoj ulozi Džona Meklejna, policajca i nacionalnog heroja. Meklejn ovoga puta kreće u u Rusiju kako bi pomogao svome sinu o kome jedino zna da je u nevolji. U Rusiji situacija nikako nije „jipikajej“ – tamo vršljaju opasni teroristi, a Džon Meklejn ne ume da ne upadne u probleme.

Brus Vilis je jedna od filmskih zvezda sa najdužom karijerom. Pošto je osamdesetih osvojio srca publike hit serijom „Slučajni partneri“, postao je prava zvezda posle filma „Umri muški“ (1988), jednog od najboljih akcionih filmova svih vremena. Džon Meklejn – detektiv oštar na jeziku koji uvek, na pogrešnom mestu, radi prave stvari – postao je jedan od kultnih junaka Holivuda, a Vilis je uživao u ulozi koju je ponovio četiri puta.

Ideja za film „Dobar dan da se umre muški“ nastala je, kako kaže Brus Vilis, tokom snimanja četvrtog nastavka serijala, filma „Živi slobodno ili umri muški“. U tom delu vidi se fotografija Džona Meklejna sa porodicom, ženom i dvoje dece. U petom nastavku deca su odrasla. Meklejn i njegov sin nikada nisu bili bliski, i ne slažu se jer su, zapravo, vrlo slični.

Ulogu Meklejnovog sina igra mladi australijski glumac Džaj Kurtni, koji je dosadašnje iskustvo stekao uglavnom igrajući u TV serijama, među kojima je i „Spartak“.

O filmu i radu sa Brusom Vilisom Džaj Kurtni kaže: „To je zaista velika franšiza. Mnogo smo radili na filmu i nadamo se da će fanovi biti srećni. Ponekad je teško ispuniti očekivanja, kada nešto traje toliko dugo, ali ja sam dao sve od sebe. Brus je bio sjajan za saradnju, potpuno je kul lik”.

U filmu igra i naš glumac Radivoje Raša Bukvić, a autorka kostima je poznata kostimografkinja Bojana Nikitović. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.