Naslovna » BG servis » Programom „Krovovi Beograda“ do velike uštede

Programom „Krovovi Beograda“ do velike uštede

U prvoj polovini godine biće završeni radovi u ulici Čede Mijatovića 1, prvoj zgradi koja se sanira u okviru projekta „Krovovi Beograda“, čime će biti rešeni problemi prokišnjavanja i kompletno investiciono sređivanje svih zajedničkih delova ove zgrade.

Rezultati će biti predstavljeni javnosti kako bi se što veći broj Beograđana odlučio da uđe u program i u saradnji sa „Stambenim“ doprinese trajnom rešavanju problema prokišnjavanja krovova. Po podacima gradskog preduzeća za ovaj program u međuvremenu se prijavilo 25 skupština stanara.

– Fasada i krov se preuređuju, menjaju se sve sve unutrašnje instalacije, a na krovu će biti izgrađena dva stana koja će biti prodata na tržištu. Tako dobijena sredstva biće iskorišćena za obnovu drugih zgrada. Zahtev za učešće u ovom projektu mogu da podnesu sve skupštine stanara u zgradama koje održava JP „Gradsko stambeno“, a koje ispunjavaju potrebne uslove. Potrebno je da donesu većinske odluke o ustupanju ravnih krovova ili tavanskih prostora našem preduzeću, a mi ćemo na osnovu projekta i dobijanja građevinskih dozvola napraviti redosled prioriteta i nastaviti akciju – rekla je Kristina Anđelković, predstavnica za medije „Stambenog“.

Ova zgrada obnavlja se uz korišćenje savremenih i najkvalitetnijih materijala, a samim tim dobiće pasoš energetske efikasnosti, što znači da će i potrošnja energenata za njeno zagrevanje i hlađenje biti manja.

Zgrada izgrađena 1939. godine dobiće tako novi sjaj, a Zvezdarci su primer kako stanari koji se dobro organizuju dobijaju brzu i kvalitetnu uslugu od grada i njegovih preduzeća. Sve troškove rekonstrukcije snosi „Stambeno“, što će stanarima uštedeti oko sto hiljada evra. (Beoinfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.