Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Treći humanitarni koncert „Pojačaj!“

Treći humanitarni koncert „Pojačaj!“

Volonteri Crvenog krsta Palilula organizovaće treći humanitarni koncert „Pojačaj!“ sa ciljem da sakupe sredstva za pomoć koja je našim sugrađanima koji žive na ulici neophodna tokom zime. Koncert će biti održan u KC „Grad“ (Braće Krsmanović 4), 10. januara od 21.00.

Treći koncert „Pojačaj!“ označiće početak akcije pod nazivom „Moj komšija bez krova“ koju zajednički pokreću Crveni krst Palilula, Lice Ulice i agencija D-kit. Ova akcija podrazumeva formiranje neformalne online zajednice kako bi se obezbedila neposredna pomoć koja je potrebna našim sugrađanima bez krova nad glavom. Koristeći moderne kanale komunikacije (Facebook i Twitter) svi građani su pozvani da iniciraju i pruže neposrednu pomoć ljudima koji žive na ulici.

Akciju će ovoga puta podržati domaći alternativni bendovi While, Metak za zlikovca, Krš i Repetitor. Cena karte je ista kao i na prethodnim koncertima, i iznosiće 200 dinara, a sav prihod od prodatih karata biće iskorišćen za pružanje interventne pomoći beskućnicima.

Tokom 2012. godine u prostorijama Kulturnog centra „Grad“ i u klubu „20/44“ organizovana su dva humanitarna „Pojačaj!“ koncerta. Uz pomoć sakupljenog novca, kao i zahvaljujući brojnim donacijama, sastavljeni su interventni paketi koji su podeljeni beogradskim beskućnicima. Planirano je da sredstva sa drugog i predstojećeg trećeg koncerta budu iskorišćena za pomoć beskućnicima da lakše prezime ovu zimu.

Hladnoća i nehumani uslovi koji čekaju naše sugrađane na ulicama ove zime, pravi su razlog da se publika još jednom okupi i na ovaj način pomogne kupovinu stvari koje su beskućnicima u ovoj prilici najpotrebnije. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.