Izdvajamo
Naslovna » Izlasci » Pozorište » Završava se rekonstrukcija Malog pozorišta „Duško Radović“

Završava se rekonstrukcija Malog pozorišta „Duško Radović“

Rekonstrukcija Malog pozorišta „Duško Radović“ ovih dana je u završnoj fazi. Nova fasada, preuređeni prilazi i savremeni enterijer upotpunjuju nedavno preuređen Tašmajdanski park, ali i stadion u neposrednoj blizini, čija se rekonstrukcija takođe nalazi u poodmakloj fazi.

– Radujemo se što smo u situaciji da nastavimo sa uspešnom misijom u novoj rekonstruisanoj zgradi, u adekvatnim uslovima. Na osnovu dosadašnjeg rada i ostvarenih rezultata, u prilici smo da se pohvalimo da je ovo pozorište u pogledu repertoara, odabirom dela i načinom obraćanja najmlađoj publici, kao i mladima, postavilo nove standarde u našem gradu – istakla je vršilac dužnosti direktora tog pozorišta Jelena Stojanović.

Posebno je važno da je omogućen pristup i osobama sa invaliditetom, a izgradnja posebnog objekta za trafostanicu i dizel-agregat obezbediće nesmetan rad pozorišta i u nepredviđenim okolnostima, ističu iz sekretarijata.

U toku je nabavka opreme, kao i njeno montiranje, posle čega će uslediti proces pribavljanja upotrebne dozvole, koju izdaje Uprava za vanredne situacije MUP-a Srbije.

Posle toga steći će se uslovi za vraćanje Malog pozorišta „Duško Radović“ u matičnu kuću, koje trenutno radi u bioskopu „Jugoslavija“ u Novom Beogradu, podsećaju iz Sekretarijata za kulturu. (Beoinfo)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.