Naslovna » BG svaštara » B-Boy šampionat: prvi turnir u SKC-u

B-Boy šampionat: prvi turnir u SKC-u

Beograd otvara sezonu najvećeg svetskog B-Boy šampionata prvim Cypher kvalifikacionim turnirom 23. februara u Studentskom kulturnom centru.

Sezona Red Bull BC One 2013 počinje u februaru serijom Cypher turnira širom planete, a sve sa ciljem da se dobije novi svetski šampion. Ove godine Red Bull BC One, najveći jedan na jedan B-Boy šampionat, slavi desetogodišnjicu postojanja.

Posle brojnih uspeha na domaćim i stranim takmičenjima, brejkeri u Srbiji konačno su dobili priliku da odu korak dalje i da svojim umećem pokažu da mogu da stanu na crtu svetskoj B-boy eliti.

Cypher u Srbiji okupiće najbolje domaće brejkere, od kojih će se 16 naći u finalu gde će u borbama jedan na jedan pokušati da se domognu istočnoevropskih kvalifikacija, a kasnije i učešća na desetom svetskom Red Bull BC One finalu u Seulu. Odluku o najboljem srpskom B-Boyu će doneti žiri u sastavu Niek (Holandija), Angelo (Srbija), Jamal (Rusija), dok će za muziku biti zadužen DJ Amok iz Novog Sada.

Prošla godina Red Bull BC One-a je obeležena kao najuspešnija do sada. Sa više od 60 Cyphera održanih u 52 zemlje i više od 1.000 B-Boyeva koju su učestvovali, takmičenja su rasla, nudeći dobrodošlicu svakom učesniku i šansu da se okuša na velikoj sceni. Francuz Mounir je poneo kući nagradu iz Rio de Žaneira, pobedivši Difera iz Južne Koreje u finalnoj rundi.

Pobednici nacionalnih Cyphera imaće priliku da se takmiče na jednom od šest globalnih kvalifikacionih turnira sa ciljem da stignu do Svetskog finala. Info: redbullbcone.com.

Posle završetka Cypher turnira, sezona će biti nastavljena kvalifikacijama od juna do septembra, kulminirajući desetim Svetskim finalom krajem novembra. Finale Istočne Evrope biće u Ukrajini, a Zapadne – u Italiji. (danubeogradu.rs)