Naslovna » Izlasci » Festivali » Babe na festivalu Long Night, 30. marta

Babe na festivalu Long Night, 30. marta

Na festivalu Long Night u Domu omladine Beograda, 30. marta, nastupiće Babe. To će biti povratnički nastup posle trinaest godina pauze.

Na blagajni Doma omladine Beograda i ostalim prodajnim mestima Eventima može se za samo 1.500 dinara kupiti ulaznica za Long Night 3 na kom pored Baba nastupaju Partibrejkers, Jinx, Pozdrav Azri, Čovek bez sluha, Dječaci, Grate i drugi.

Kultna supergrupa Babe poznata je po hitovima „Noć bez sna“, „Da te vidim golu“, „Ko me ter’o“, „Slanina“…

„Babama je uvek bilo najvažnije da se svi dobro zabavimo, i mi i publika. Vratili smo se da to sada opet uradimo kako valja, da bude dobro raspoloženje, uz čvrstu ritam sekciju i prangijanje gitara“, kaže frontmen Žika Milenković.

Babe su se ponovo udružile specijalno za nastup na Long Night-u, na poziv organizatora koncertne agencije Long Play, i to igrom slučaja na dvadesetu godišnjicu od izlaska prvog albuma „Slike iz života jednog idiota“ (1993). Uz stare Babe – pevača i gitaristu Žiku Milenkovića, gitaristu Zorana Ilića Ilketa i basistu Dejana Škopelju Škopija – novi muzičar je bubnjar Goran Ljuboja Trut.

„Kad je stigla ponuda da se okupimo, pozvao sam Ilketa i Škopija, jer smo nas trojca u bendu od početka. Nije bilo potrebe da se međusobno ubeđujemo da li da se vratimo. Pozvali smo Truta, jer je kao faca najbliži onome što radimo. Za Long Night smo sastavili listu od 20-tak pesama, ono što mi mislimo da će publika najbolje da prihvati. Videćemo kako ćemo proći, i onda šta i kako dalje“, objašnjava Žika. (danubeogradu.rs)

Pročitajte i… Treći Long Night festival 30. marta u DOB-u