Naslovna » BG svaštara » Belgrade4Youth 2013 od 22. do 24. februara

Belgrade4Youth 2013 od 22. do 24. februara

Udruženje „Srbija za mlade“ od 22. do 24. februara organizuje okupljanje Belgrade4Youth 2013 u okviru kog će Beograd ugostiti više od 500 studenata.

Gosti dolaze iz Brazila, Slovenije, Poljske, Češke, Finske, Rusije, Hrvatske, Španije, SAD, Grčke, Slovačke, Crne Gore, Turske, Makedonije, Italije i Srbije i zahvaljujući tome Beograd će i ove godine biti centar integracije, obrazovanja i kreativnosti mladih.

Obuhvatajući više segmenata aktivnosti koje će se realizovati uz učešće domaćih i stranih studenata, Belgrade4Youth 2013 predstavlja spoj edukativnih, humanitarnih, kulturnih i zabavnih sadržaja, koje simbolizuju vrednosti studenata, ali i grada Beograda.

U petak, 22. februara, studentima iz inostranstva će se predstaviti znamenitosti i istorija Beograda kroz šetnju užim centrom grada, Kalemegdanskom tvrđavom i podzemnim bunkerima, kao i vožnjom turističkim tramvajem u 17.00 kojim će obići „krug dvojke“, uz muziku DJ-a. Grupno fotografisanje planirano je u 15.00 kod Pobednika uz pratnju vodiča i beogradskih gritera, koji će Beograd otkriti mladima na zabavan, nov i uzbudljiv način.

Humanitarni aspekt događaja ogleda su u prikupljanju tople odeće, igračaka i pribora za crtanje i pisanje koje će studenti predati „Svratištu za decu ulice“, sa kojim je „Srbija za mlade“ uspostavila saradnju u 2012. godini.

U okviru Beogradskog sajma turizma, u subotu, 23. februara, održaće se konferencija „Belgrade4Youth 2013“, posvećena razvoju omladinskog turizma, koja počinje u 14.00 u konferencijskoj sali u hali 4 Beogradskog sajma.

Na konferenciji će se u ulozi predavača biti neki od najeminentnijih stručnjaka iz oblasti turizma kao i student iz Brazila koji se preselio u Srbiju i piše blog o promociji Srbije na portugalskom jeziku. Posle konferencije, u 17.00, uslediće Svečano osnivanje IASTH asocijacije studenata turizma i hotelijerstva IASTH – International Association of Students of Tourism and Hospitality.

Zabavni deo događaja održaće se u subotu u Domu omladine Beograda, sa početkom u 22.00, kada će nastupati DJ-evi iz nekoliko zemalja regiona. (danubeogradu.rs)