Naslovna » Izlasci » Sport » Beogradski maraton u organizaciji grada i ASB

Beogradski maraton u organizaciji grada i ASB

Sekretar za sport i omladinu Aca Kovačević i predsednik Atletskog saveza Beograda (ASB) Jovan Šurbatović potpisali su danas ugovor o saradnji, kojim se tom savezu poverava organizacija 26. Beogradskog maratona.

– Grad je odlučio da ubuduće organizaciju najznačajnijeg sportskog dešavanja u našoj prestonici poveri upravo jednoj atletskoj instituciji čije se aktivnosti i takmičenja finansiraju iz gradskog budžeta – ukazao je Kovačević.

On je podsetio da današnji čin gradu, kao osnivaču Beogradskog maratona, daje mogućnost da izabere one koji će obezbediti da se tako velika manifestacija održi na kvalitetan način. Prethodnih godina organizacija je bila poverena privrednom društvu „Beogradski maraton“ d.o.o, čiji je ugovor sa gradom istekao krajem 2012. godine.

– Takođe treba podsetiti da je Atletski savez Srbije sa Atletskim savezom Beograda suorganizator svih dešavanja u ovom sportu na teritoriji glavnog grada i da će i u ovom slučaju pružiti punu podršku gradskom savezu u realizaciji međunarodne smotre – rekao je Kovačević.

Šurbatović je zahvalio sekretarijatu na ukazanom poverenju i podsetio na dugogodišnju uspešnu saradnju, čija će kruna biti organizacija ovog velikog sportskog događaja.

– Sasvim je prirodno da sve strukture i svi resursi Atletskog saveza Beograda budu uključeni u organizaciju Beogradskog maratona, koji će ove godine biti organizovan na veoma visokom nivou. Maraton je od velikog značaja za atletski sport jer ima promotivnu ulogu među najmlađom populacijom za razvoj atletskog sporta u Beogradu – istakao je Šurbatović i dodao da će u maraton biti uključena 22 atletska kluba, koliko ih radi u okviru ovog saveza, kao i sve škole u Beogradu. (Beoinfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.